Ligoraq Riza

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ligoraq Riza është një aktor i Teatrit “A.Z.Çajupi” të qytetit të Korçës. Në kinematografi ka luajtur kryesisht role të dyta ose episodikë.

Kinematografi:

1992—Vdekja e burrit...................

1990—Ngjyrat e moshës......

1984—Shokë të një skuadre.........Babai i Arbërit

1982—Dita e parë e emërimit...... Drejtori i minierës

1980—Një shoqe nga fshati......Zambaku, veterineri i kooperativës

1979—Ballë për ballë...............Petja,adjutanti i Zheleznovit

1976—Zonja nga qyteti...........Zambaku, veterineri i kooperativës

Teatër:

“Për mua, Mirjam dhe Sandri” e Aqif Mulliqit

“Trokitje në dëbore” Eshte fitues i cmimit te pare Aleksander Moisiu ne fetivalin kombetar te teatrove ne vitin 1996 me dramen "Opera per dy grosh" si interpretuesi me i mire ne role te dyta dhe fituesi i festivalit kombetar te teatrove"Apollon 2010" me monodramen e Mitrush Kutelit "E madhe eshte gjema e makatit" eshte cilesuar si nje nga aktoret me te spikatur te teatrit shqiptar .