Jump to content

Lindja e Afërt

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lindja e Afërt është një term gjeografik që përafërsisht përfshin një rajon transkontinental të përqendruar në Gadishullin Arabik ose Azinë Jugperëndimore, Turqinë (si aziatike ashtu edhe evropiane), dhe Egjiptin (i cili është kryesisht në Afrikën e Veriut). Përkundër përcaktimeve të ndryshme brenda qarqeve të ndryshme akademike, termi fillimisht zbatohej për shtrirjen maksimale të Perandorisë Osmane. Termi në fjalë në gjuhën angleze ka rënë nga përdorimi dhe është zëvendësuar me termat Lindja e Mesme, e cila përfshin Egjiptin, si dhe në mënyrë strikte Azinë Jugperëndimore, duke përfshirë edhe Transkaukazin.