Lindja e Largët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Lokacioni i lindjës së largët siç definohet kulturalisht

Lindja e Largët (ose Lindja e Largme) është emërtim për vendet e Azisë Lindore përgjatë Oqeanit të Qetë. Shpesh nënkupton edhe Azinë Juglindore dhe atë Lindore, ndërsa nganjëherë edhe pjesën më lindore të Rusisë, pra lindjen e largët ruse dhe regjionin perëndimor të Oqeanit të Qetë.

Lindja e Largët nganjëherë është edhe sinonim për Azinë Lindore. Sidoqoftë, ajo përfshin shtetet dhe kulturat e Azisë Juglindore: të Kamboxhës, Malajzisë, Tajlandës, Indonezisë dhe Filipineve.