Linjat e autobuzave në Tiranë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Autobusë të rinj

Linjat e autobuzave në Tiranë synon te perfshije linjat si brend qytetit të Tiranës ashtu edhe ato në rrethin e Tiranës.

Hyrje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Duke qene se Tirana është kryeqytet por edhe sepse po shkon drejt nje qyteti me mbi njemiljon banore linjat e atobuzeve marrin nje rendesi te vecante. Aktualisht Tirana ka 10 linja urbane me rreth 225 autobus. Ato janë: "Kombinat - Kinostudio" "Tirana e Re - Stacioni i Trenit" "Unaza", "Qender - Porcelan" "Qender - ish Uzina Autotraktori" "Qnder - Sauk" "Qender - Laprakë" "Qendër - Institut" "Uzina Dinamo - Sharrë" "Qender - Tufinë"

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ende nuk zoterojme te dhena kur kane filluar per here te pare. Por dime qe ne kohen e luftes pushtuesit italine prune agjnsine etyre "SATA" prandaj dhe ne dielektin e Tiranes te jetrit e perdorin edhe per ardhjen e autobuzit urban. Ne kohene komunizmit quhej "sherbim urban" dhe stacionet quheshin "vendqendrim atobuzi" Ne ate kohe te parat kane qene linjat e "Unazes" dhe te "Tiranes se re" Nga vitet 80 u futen edhe prodhime atobuzash vendas "Shkodra" apo "Shkodra firzamonike"

Sot[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sot egzistojne disa linja si psh Unaza ne dy drejtime, Tirana e re, Kombinati etj.