Jump to content

Linus Pauling

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Linus Pauling

Linus Carl Pauling lindi më 28 shkurt 1901 në Portland,Oregon dhe vdiq më 19 gusht 1994 në Big Sur, Kaliforni. Ishte kimist amerikan me prejardhje gjermane. Në vitin 1954 mori çmimin Nobel për kimis kurse në vitin 1962 mori çmimin Nobel për paqe.