Liqeni Gjini Oda

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Liqeni Gjini Oda
Vendi Kosova Kosova,
Grupi Bjeshkët e Sharrit
Gjatësia maks. 109 m (358 ft)
Gjërësia maks. 55 m (180 ft)
Thellësia mesatare 0.8 m (2 ft 7 in)
Lartësia e sipërfaqes 2,260 m (7,415 ft)

Liqeni Gjini Oda (shqip: Liqeni i Gjini Odёs; maqedonisht: Ђиниводно језеро, Đinivodno jezero) është një liqen malor në formë rrethore në jug të Kosovës. Ai ndodhet në Bjeshkët e Sharrit 2,260 metra (7,415 ft) mbi nivelin e detit. Liqeni Gjini Oda ka një gjatësi maksimale prej 109 metra (358 ft) dhe një gjerësi maksimale prej 55 metra (180 ft). Liqeni është 80 centimetra (31 in) i thellë. Në sipërfaqen e ujit të është krijuar edhe një shtresë e barit gjë që krijon përshtypjen e një ishulli në liqe.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]