Liqeni i Bodenit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Me emrin Bodensee përfshihen tri sipërfaqet e përbashkët ujor Obersee, Untersee dhe Seerhein. Pra bëhet fjalë për dy liqene (Ujëra të qetë) dhe nji lumi (ujërat e rrjedhshëm).

Pozita gjeografike: 47° 38’ gje.gjeo. v, deri 9° 22' gjat.gje. l dhe 47° 38’ gje.gje.v, deri 9° 22' gjat.gj.l
Sipërfaqja: Obersee 473 km², Untersee 63 km², gjithsej 536 km² (pa Seerhein), Qërshor 2004
Thellësija max. 254 m
Thellësija mesatare 90 m

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]