Lira

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lira është valutë zyrtare në Turqi (lira turke) dhe vende tjera të botës. Ajo ishte edhe një ndër monedhat më të njohura në histori. Zakonisht në të kaluarën ajo prodhohej nga ari. Tani këto monedhat përdoren edhe si zbukurim.