Lista e filmave të animuar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Filmat e animuar të transmetuara nga stacione italiane që njihen edhe në Shqipëri, të prodhuara së shumti nga Japonia, por edhe nga Franca, Suedia dhe Amerika.

  • Tom & Jerry - 1940-1958, 1960-1962, 1963-1967, 2005
  • Aventurat e Nils Holgerssons - Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige - 1962
  • Kiss me Licia (Më puth Licia) - 1982-1984
  • Cat's Eye - Occhi di gatto (Sy prej maceje) - 1981-1985
  • Attacker YOU - Mila e Shiro due cuori nella pallavolo (Milo e Shiro, dy zemra në volejboll) - 1984
  • Puffa di qua, puffa di là (Puffi këtu e Puffi atje) - 1981
  • Magica, magica Emi (E magjishmja Emi) - 1985-1986
  • My Little Pony - Vola mio mini pony (Fluturo mini-poni im) - 1982
  • Sandy dai mille colori (Sendi shumëngjyrëshe) - 1986
  • Lupin, l'incorreggibile Lupin (Lupin, i pakorrigjueshmi Lupin) - 1969-prezent
  • Pollyanna - 1986
  • Alice in Wonderland - Alice nel paese delle meraviglie (Liza në botën e çudirave) - 1986
  • Jem & The Holograms - Jem - 1987-1992
  • Una per tutte, tutte per una (Një për të gjithë, të gjithë për një) - 1988
  • Una sirenetta fra noi (Një sirene midis nesh) - 1987
  • D'Artagnan e i moschettieri del re (Dardanjan, dhe 3 mosketierët) - 1984
  • Milly un giorno dopo l'altro (Mili dite pas dite) - 1985
  • È quasi magia, Johnny ! (Është një magji, Xhoni !) - 1984-1987
  • Ti voglio bene Denver (Te dua shumë Denver) - 1986
  • I Puffi sanno (Puffi e dine) - 1986-1990
  • Candy Candy - Dolce Candy (E ëmbla Kendi) - 1975
  • Il était une fois... la Vie - Siamo fatti così - Esplorando il corpo umano (Jemi kështu, duke zbuluar trupin e njeriut) - 1987
  • Peter Pan - 1990
  • Papà gambalunga (Baba me këmbe të gjata) - 1990
  • Il mistero della pietra azzurra (Misteri i gurit të kaltër) - 1989-1991
  • Robin Hood - 1991
  • Les Jumeaux du Bout du Monde - Gemelli nel segno del destino (Binjaket e destinuar) - 1991
  • Una spada per Lady Oscar (Një shpatë për Znj. Oskar) - 1979-1981
  • Tazmania - 1990
  • L'ispettore Gadget (Inspektori Gaxhet) - 1983-1986
  • L'isola della piccola Flo (Ishulli i të voglës Flo) - 1991
  • Fiocchi di cotone per Jeanie (Flokë pambukur për Xheni) - 1992
  • Una classe di monelli per Jo (Një klasë camarrokesh për Xho) - 1993
  • Sailor Moon - 1992
  • Grandi uomini per grandi idee (Njerëz të mëdhenj, për ide te mëdha) - 1992
  • Le fiabe più belle (Përrallat më të bukura) - 1993
  • I viaggi di Gulliver (Udhëtimet e Guliverit) - 1993
  • Zorro - 1994
  • Mighty Max (I fuqishmi Maks) - 1993
  • Sailor Moon, la luna splende (Sailor Moon, Hëna shkëlqen) - 1993
  • Che campioni Holly e Bënji ! (Çfarë kampionesh Holly dhe Benxhi) - 1981-1988
  • Brividi e polvere con Pelleossa (Drithërima dhe trazira nga Kocke-Lëkura) - 1993
  • I segreti dell'isola misteriosa (Sekretet e ishullit misterioz) - 1994
  • Tutti in viaggio verso Pandalandia (Të gjithë në udhëtim me Pandalandia) - 1994
  • Allacciate le cinture, viaggiando s'impara! (Lidhni rripat e sigurimit, duke udhëtuar mësohet) - 1994
  • Sailor Moon e il cristallo del cuore (Sailor Moon, dhe kristali i zemrës) - 1994
  • Cucciolandia - 1994
  • Un oceano di avventure (Një oqean aventurash) - 1995
  • The Mask (Maska) - 1995
  • Calimero - 1996
  • Un regno magico per Sally (Një rrjete magjike për Seli) - 1996
  • È un po' magia per Terry e Maggie (Pak magji për Terri dhe Megi) - 1996
  • Sailor Moon e il misterio dei sogni (Sailor Moon dhe misteri i ëndrrave) - 1996
  • Marmalade Boy - Piccoli problemi di cuore (Probleme të vogla të zemrës) - 1992
  • Petali di stelle per Sailor Moon (Petale yjesh për Sailor Moon) - 1997
  • Simba : è nato un re (Simba, lindi një mbret) - 1996
  • Una porta socchiusa ai confini del sole (Një portë e mbyllur në kufijtë e diellit) - 1997
  • Mortadello e Polpetta : la coppia che scoppia (Mortadeli dhe Qoftja, një çift që shpethen) - 1997
  • Barney - 1997
  • Spicchi di cielo tra baffi di fumo (Segmente qielli midis mustaqeve të tymit) - 1996
  • Notizie da prima pagina (Lajme të faqes së parë) - 1997
  • L'isola del tesoro (Ishulli i thesarit) - 1997
  • The Slayers - Un incantesimo dischiuso tra i petali del tempo (Një magji e mbyllur midis petaleve të kohës) - 1995
  • Le magiche ballerine volanti (Balerinat fluturuese magjike) - 1996
  • Mille note in allegria con la Mozart Band (Shumë nete gëzimi me Banden Mozart) - 1996
  • Cenerentola (Hirushja) - 1996
  • Pazze risate per mostri e vampiri (Të qeshura të çmendura për mostra dhe vampire) - 1997
  • Rossana - 1995-1996
  • Always Pokemon (Përherë Pokemon) - 2000-sot