Lista e filmave të animuar të Disney

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Më poshtë është paraqitur lista e filmave të animuar të prodhuara ose distribuuara nga Disney.

Listat e filmave[redakto | redakto tekstin burimor]

Lista e filmave të animuar[redakto | redakto tekstin burimor]

# Emri
1 Snow White and the Seven Dwarfs
2 Pinocchio
3 Fantasia
4 Dumbo
5 Bambi
6 Saludos Amigos
7 The Three Caballeros
8 Make Mine Music
9 Fun and Fancy Free
10 Melody Time
11 The Adventures of Ichabod and Mr. Toad
12 Cinderella
13 Alice in Wonderland
14 Peter Pan
15 Lady and the Tramp
16 Sleeping Beauty
17 One Hundred and One Dalmatians
18 The Sword in the Stone
19 The Jungle Book
20 The Aristocats
21 Robin Hood
22 The Many Adventures of Winnie the Pooh
23 The Rescuers
24 The Fox and the Hound
25 The Black Cauldron
26 The Great Mouse Detective
27 Oliver & Company
28 The Little Mermaid
29 The Rescuers Down Under
30 Beauty and the Beast
31 Aladdin
32 The Lion King
33 Pocahontas
34 The Hunchback of Notre Dame
35 Hercules
36 Mulan
37 Tarzan
38 Fantasia 2000
39 Dinosaur
40 The Emperor's New Groove
41 Atlantis: The Lost Empire
42 Lilo & Stitch
43 Treasure Planet
44 Brother Bear
45 Home on the Range
46 Chicken Little
47 Meet the Robinsons
48 Bolt
49 The Princess and the Frog
50 Tangled
51 Winnie the Pooh
52 Wreck-It Ralph
53 Frozen
54 Big Hero 6

Filma të përzier me animacione[redakto | redakto tekstin burimor]

# Filmi
1 The Reluctant Dragon
2 Victory Through Air Power
3 Song of the South
4 So Dear to My Heart
5 Mary Poppins
6 Bedknobs and Broomsticks
7 Pete's Dragon
8 The Lizzie McGuire Movie
9 Enchanted

Pixar, filmat e animuar kompjuterik[redakto | redakto tekstin burimor]

# Filmi
1 Toy Story
2 A Bug's Life
3 Toy Story 2
4 Monsters, Inc.
5 Finding Nemo
6 The Incredibles
7 Cars
8 Ratatouille
9 WALL-E
10 Up
11 Toy Story 3
12 Cars 2
13 Brave
14 Monsters University
15 The Good Dinosaur
16 The Inside Out
17 Finding Dory

Filma të animuar teatral krijuar nga DisneyToon Studios[redakto | redakto tekstin burimor]

Tëgjitha filmat e animuar të krijuar nga DisneyToon Studios janë tradicionalisht (2-D).

# Filmi
1 DuckTales the Movie: Treasure of the Lost Lamp
2 A Goofy Movie
3 Doug's 1st Movie
4 The Tigger Movie
5 Recess: School's Out
6 Return to Never Land
7 The Jungle Book 2
8 Piglet's Big Movie
9 Teacher's Pet
10 Pooh's Heffalump Movie

Filma tjerë të animuar nga Disney[redakto | redakto tekstin burimor]

# Filmi
1 Alvin and the Chipmunks: The Movie (bashkë-prodhim me Bagdasarian Productions; pronësi të drejtat e tani nga Paramount Pictures)
2 Who Framed Roger Rabbit? (shpërndarë fillimisht nga Touchstone Pictures)
3 The Nightmare Before Christmas (shpërndarë fillimisht nga Touchstone Pictures)
4 James and the Giant Peach (bashkë-prodhim me Allied Filmmakers)
5 Dinosaur
6 Winnie the Pooh (bashkë-prodhim me 20th Century Fox) (xhirim i 1953 Disney animuar film)
7 Winnie the Pooh 2 (bashkë-prodhim me 20th Century Fox)
8 A Christmas Carol (bashkë-prodhim me ImageMovers Digital)

Filmat e animuar të emetuar por jo të shpërndrarë nga Disney[redakto | redakto tekstin burimor]

# Filmi Prodhuesi
1 Castle in the Sky Studio Ghibli
2 The Brave Little Toaster Hyperion Pictures
The Kushner-Locke Company
3 My Neighbor Totoro Studio Ghibli
4 KiKi's Delivery Service Studio Ghibli
5 Tom and Jerry: The Movie Turner Pictures Worldwide
6 Arabian Knight Richard Williams Productions
7 The Brave Little Toaster Goes to Mars Hyperion Pictures
The Kushner-Locke Company
8 The Brave Little Toaster to the Rescue Hyperion Pictures
The Kushner-Locke Company
9 Princess Mononoke Studio Ghibli
10 Spirited Away Studio Ghibli
11 Pokémon 4Ever The Pokémon Company
12 Pokémon Heroes The Pokémon Company
13 Howl's Moving Castle Studio Ghibli
14 Valiant Vanguard Animation
15 The Wild C.O.R.E.
16 Renaissance France 2 Cinéma
17 Gnomeo and Juliet Rocket Pictures
18 Ponyo Studio Ghibli
19 Tales from Earthsea Studio Ghibli

Shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]