Lista e majave malore në Gjermani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Piken me te larte[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tabela liston 30 pik me te larte ne Gjermani vetëm janë të listuara. Një takim kërkon një hendek i mbi 30 metra, për t'u kualifikuar si e pavarur.

Radhë
Imazh Samiti Lartësia
(m)
Malet Masiv Mbizotërim
(km)
Ngritje topografike
(m)
Ngjitja e parë
1 Zugspitze (2.962 m) von der Alpspitze gesehen Zugspitze 2.962 Wettersteingebirge Zugspitze 24,6
Acherkogel
1746
Fernpass
27.08.1820
Josef Naus, Johann Georg Tauschl
2 Schneefernerkopf 2.874 Wettersteingebirge Zugspitze 1,7
Zugspitze
175
Schneefernerscharte
1871
Hermann von Barth
3 Wetterspitze ndërmjetës 2.750 Wettersteingebirge Zugspitze 0,6
Schneefernerkopf
67
Schneefernerkopf

4 Hochwanner 2.744 Wettersteingebirge Hochwanner 5,5
Zugspitze
701
Feldernjöchl
1870
Hermann von Barth
5 Höllentalspitze ndërmjetës 2.743 Wettersteingebirge Zugspitze 1,6
Zugspitze
116
Zugspitze
1871
Hermann von Barth
6 Höllentalspitze i brendshëm 2.741 Wettersteingebirge Zugspitze 0,6
Höllentalspitze i ndërmjetës
90
Höllentalspitze
09.09.1871
Hermann von Barth
7 Höllentalspitze i jashtëm 2.720 Wettersteingebirge Zugspitze 0,6
Mittlere Höllentalspitze i ndërmjetës
35
Höllentalspitze
1871
Hermann von Barth
8 Watzmann 2.713 Alpet i Berchtesgadener Watzmann 15,9
Hochseiler
939
Trischübelpass
Aug. 1800
Valentin Stanič
9 Watzmann jugorë 2.712 Alpet i Berchtesgadener Watzmann 0,8
Watzmann
110
Watzmanngrat
1832
Peter Carl Thurwieser
10 Hochblassen 2.703 Wetterstein Zugspitze 1,1
Höllentalspitze
143
FGrießkarscharte
25.08.1871
Hermann von Barth dhe Peter Klaisl
11 Wetterwandeck 2.698 Wetterstein Zugspitze 0,5
Wetterspitze
30
Wetterspitze lindore
1874
Hermann von Barth
12 Leutascher Dreitorspitze 2.682 Wetterstein Dreitorspitze 5,2
Hochwanner
346
Wangscharte perëndimor
07.08.1871
Hermann von Barth
13 Plattspitzen 2.680 Wetterstein Zugspitze 1,1
Wetterwandeck
204
Wetterscharte
1871
Hermann von Barth
14 Hinterreintalschrofen 2.669 Wetterstein Hochwanner 1,5
Hochwanner
109
Hochwanner
01.09.1871
Hermann von Barth
15 Hochfrottspitze 2.649 Alpet Allgäu Hohes Licht 2,2
Hohes Licht
203
Socktalscharte
16.06.1869
Hermann von Barth
16 Mädelegabel 2.645 Alpet Allgäu Hohes Licht 0,4
Hochfrottspitze
81
Hochfrottspitze
1852
Oskar Sendtner [1]
17 Dreitorspitze 2.633 Wetterstein Dreitorspitze 0,5
Leutascher Dreitorspitze
100
Leutascher Dreitorspitze
20.07.1854
Jakob Grasegger dhe Karl Kiendl
18 Alpspitze 2.628 Wetterstein Zugspitze 0,8
Hochblassen
165
Grießkarscharte
1825
J. Burger
19 Vollkarspitze 2.618 Wettersteing Zugspitze 0,5
Hochblassen
40
Höllentalspitze
1897
Ferdinand Henning2
20 Bockkarkopf 2.609 Alpet Allgäu Hohes Licht 0,6
Hochfrottspitze
106
Bockkarscharte

21 Hochkalter 2.607 Alpet Berchtesgaden Hochkalter 4,5
Watzmann
621
Wimbachscharte

22 Dreitorspitze 2.605 Wetterstein Dreitorspitze 0,2
Dreitorspitze
40
Dreitorspitze

23 Biberkopf 2.599 Alpet Allgäu Biberkopf 3,5
Hohes Licht
337
Steinscharti madhë
1853
24 Trettachspitze 2.595 Alpet Allgäu Hohes Licht 0,4
Mädelegabel
145
Mädelegabel
Aug. 1855
Urban Jochum, Alois Jochum dhe Mathias Jochum
25 Hundstodi madhë 2.593 Alpet Berchtesgaden Hundstodi madhë 4,5
Watzmann
474
Dießbachscharte
1825
Karl Thurwieser
26 Hochvogel 2.592 Alpet Allgäu Hochvogel 5,4
Urbeleskarspitze
572
Hornbachjoch
1832
Trobitus
27 Funtenseetauern 2.578 Alpet Berchtesgaden Selbhorn 4
Selbhorn
220
Hochbrunnsulzen
1865
Johann Grill dhe Albert Kaindl
28 Öfnerspitze 2.576 Alpet Allgäu Krottenkopf madhë 0,7
Krottenkopfi madhë
161
Krottenkopf
1854
29 Schüsselkarspitze 2.551 Wetterstein Dreitorspitze 0,3
Dreitorspitze
60
Leutascher Dreitorspitze
1894
A. Moser dhe O. Schuster
30 Krottenspitze 2.551 Alpet Allgäu Krottenkopfi madhë 0,3
Öfnerspitze
78
Öfnerspitze

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Pionieri Oskar Sendtner". Arkivuar nga origjinali më 18 korrik 2011. Marrë më 4 qershor 2010. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)