Lista e shahistëve shqiptarë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është lista e shahistëve më të dalluar shqiptarë në arenën kombëtare dhe atë ndërkombëtare.

 1. Xhafer Çaushi
 2. Gaspër Shoshi
 3. Sotir Qirjaku
 4. Teodor Siliqi
 5. Skënder Çarçani
 6. Bujar Hoxha (shahist)
 7. Ylvi Pustina
 8. Mendim Veizaj
 9. Esat Duraku
 10. Ylvi Pustina
 11. Floran Vila
 12. Vangjel Adhami
 13. Eqerem Konçi
 14. Fatos Omari
 15. Fatos Muço
 16. Llambi Qendro
 17. Ilir Seitaj
 18. Ilir Karkanaqe
 19. Shkëlqim Çela
 20. Altin Çela
 21. Luan Elezi
 22. Aldo Zadrima
 23. Anton Gurakuqi
 24. Erald Dervishi
 25. Zeqir Sula
 26. Lorenc Rama
 27. Iart Shytaj
 28. Dritan Mehmeti


klikò këtu - https://web.archive.org/web/20160305085155/http://chess-db.com/public/execute.jsp?age=99&sex=a&countries=ALB

- Ky është një link me të gjithë emrat e shahistëve shqiptarë, me ELO dhe datëlindjet përkatëse, nga ku mund të shkarkohen një pjesë e të gjithë lojrave (në format pgn) te zhvilluara nga shahistët shqiptarë në aktivitete zyrtare ndërkombëtare -