Liu Shaoqi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Liu Shaoqi

Liu Shaoqi,Emri kinez është: 刘少奇。(1898.11.24-1969.11.12)。Nga 1959 deri në 1966, ai shërbeu si President i Republikës Popullore të Kinës. Por për shkak se Partia Komuniste e Kinës drejton vendin, Mao Ce Dun, Kryetar i Partisë Komuniste të Kinës, është udhëheqësi më i lartë i Republikës Popullore të Kinës. Për shkak të axhendës së politikave të Mao Ce Dun dhe Liu Shaoqi, pati një konflikt serioz. Prandaj, gjatë Revolucionit Kulturor të nisur nga Mao Ce Dun, Liu Shaoqi pësoi përndjekje brutale dhe vdiq në vitin 1969 në moshën 71 vjeç.