Jump to content

Logjistika ushtarake

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Marinsat e SHBA-së nga Batalioni 8 i Logjistikës Luftarake dhe personeli i Marinës nga Njësia Master i plazhit 2 kontejnerë ISO të shkarkimit nga një kompani e anijeve tokësore me një zëvendësim të sistemit të automjeteve logjistike

Logjistika ushtarake është disiplina e planifikimit dhe kryerjes së lëvizjes, furnizimit dhe mirëmbajtjes së forcave ushtarake. Në kuptimin e tij më gjithëpërfshirës, janë ato aspekte ose operacione ushtarake që kanë të bëjnë me:

  • Projektimi, zhvillimi, blerja, ruajtja, shpërndarja, mirëmbajtja, evakuimi dhe asgjësimi i materialit.
  • Transporti i personelit.
  • Blerja ose ndërtimi, mirëmbajtja, funksionimi dhe disponimi i objekteve.
  • Përvetësimi ose ofrimi i shërbimeve.
  • Mbështetje e shërbimit mjekësor dhe shëndetësor.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Logjistika

Referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]