Lufta për Trepçën

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Trepa1.jpg

Libri është botuar në vitin 2002 nga KIEAI dhe ka 190 faqe. Kjo vepër e zhanrit të publicistikës është tregimi për Trepçën që është tërësisht i bazuar në dokumetet e arkivave briatnike, shumica e tyre të nxjerra në PRO (Public Record Office) që është arkiv i Foreign Office-it britanik. Ngjarja paraqet kohën kur Trepça ishte pronë britanike dhe problemet që lindën me okupimin e Trepçës nga gjermanët e deri pas nacionalizimit të kësaj kompanie nga rexhimi komunist jugosllav ku dolën edhe çështje që u zgjidhën me diploaci, dhe më në fund, edhe me anë të gjykatave.

Autori Daut Dauti, me anë të këtij libri sjell jo vetëm problemet a natyrës praktime të hapjes dhe operimit të punëve në minierën e Trepçës që kanë bërë britanikët, por këtu paraqitet edhe një histrori tejet interesante dhe e pa parë më herët e që ka të bëjë edhe me luftën dhe dipomacinë që është bërë në mes të Britanisë së Madhe


shih edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]