Lumi i Bunës (Neretva)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Blagaj - Buna river.jpg

Buna është një lumë i shkurtr në Bosnje dhe Hercegovinë. Është degë e majtë e lumit Neretva. Lumi Buna buron në vendin e quajtur Vrella Buna afër qytezës Bllagaj dhe deri tek derdhja e tij në lumin Neretva afër fshatit Buna, ka një gjatësi prej 9 km. Dega më e njohur e lumit Buna është Bunica.