Lumi i Fuldës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kassel Fuldasteg.jpg

Lumi Fulda është me gjatësi prej 218 km është lumi më i madh në Hessen (Gjermani). Lumi Fulda buron në pjesën e teritorit të hesenit RhönWasserkuppe dhe përfundon në Hann. Münden (Niedersachsen). Aty duke iu bashkuar lumit Werra dhe Weser, derdhet në detin Nordsee.