Lumi i Vojdomatit

Coordinates: 40°00′49″N 20°38′40″E / 40.0136°N 20.6445°E / 40.0136; 20.6445
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

40°00′49″N 20°38′40″E / 40.0136°N 20.6445°E / 40.0136; 20.6445

Ura mbi lumin Vojdomat

Vojdomat (greqisht: Βοϊδομάτης/Voidomátis) vjen nga fjalët sllave voda=uj dhe mati=burim pra uj-burim është një lumë në qarkun të Janinës në Greqi veriperëndimore dhe është një degë e lumit Vjosë që përfundon në Konicë prej burimit të saj në malet e Pindit.