Lumturi Blloshmi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Lumturi Blloshmi u lind më 1944Tiranë. U diplomua për pikturëInstitutin e Lartë të Arteve, sot (AAB). Ka punuar në disa institucione kulturore, së fundmi në Institutin e Monumenteve të Kulturës në Tiranë. Ka ekspozuar rregullisht para viteve ’90 dhe me të njëjtin rritëm ka ekspozuar dhe pas tyre, por me të vetmin dallim, që lidhet me realizimin e një numri në rritje të ekspozitave vetjake, si brenda dhe jashtë vendit.