Lusaka

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lusaka është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Zambias. Një nga qytetet me zhvillim më të shpejtë në Afrikën Jugore, Lusaka ndodhet në pjesën jugore të pllajës qendrore në një lartësi prej rreth 1.300 metra. Në 2010, popullsia e qytetit ishte rreth 1.7 milionë banorë. Lusaka është qendra e tregtisë dhe qeveria në Zambia dhe lidhet me katër autostradat kryesore të vendit shkon në veri, jug, lindje dhe perëndim. Anglishtja është gjuha zyrtare e qytetit, por fliten edhe Nyanja.