M-46

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
M-46 ose KS-30
Tipi Top obus
Vendi i origjinës FlamuriBashkimi Sovjetik
Historia e Prodhimit
Dizenjuar 1946-1950
Prodhuesi MOTZ
Prodhuar 1954-1971
Specifikimet
Pesha 7.7 t
Gjatësia 11.73 m
Gjërësia 2.45 m
Lartësia 2.55 m
Ekuipazhi 8

Predha mbushje e ndarë, baruti dhe predha
Kalibri 130 mm
Foleja e mbushjes Pykë horizontale me rrëshqitje
Pasgoditja hidropneumatike
Mbajtja rimorkio e ndarë
Lartësia -2.5° deri 45°
Traversa 50°
Shpejtësia e goditjes 6 (normale)
8 (me hov)
5 (i pandërprerë)
Shpejtësia e fishekut 930 m/s
Rrezja maksimale 27.5 km (i pandihmuar)
38 km (i ndihmuar)