Jump to content

MP4

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

MPEG-4 Pjesa 14 ose MP4 është një format kontejneri multimedial dixhital që përdoret më së shpeshti për të ruajtur video dhe audio, por mund të përdoret gjithashtu për të ruajtur të dhëna të tjera si titrat dhe imazhet statike. Ashtu si shumica e formateve moderne të kontejnerëve, ai lejon transmetimin përmes Internetit. Zgjatja e vetme e emrit të skedarit për skedarët MPEG-4 Pjesa 14 siç përcaktohet nga specifikimi është .mp4. MPEG-4 Pjesa 14 (formalisht ISO/IEC 14496-14:2003) është një standard i specifikuar si pjesë e MPEG-4.

Luajtësit e mediave portative reklamohen ndonjëherë si "MP4 player", megjithëse disa janë thjesht MP3 player që luajnë gjithashtu video AMV ose ndonjë format tjetër video dhe nuk luajnë domosdoshmërisht formatin MPEG-4 Part 14.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]