Magazina

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Magazina është një objekt në të cilin mbahen për një kohë të caktuar mallëra, produkte apo gjësende tjetra.

Magazina në ekonomi është një ndërtesë mbi një hapësirë me një portë nëpërmjet të cilës hynë dhe dalin mallrat. Mallrat hyrse vijnë nga një prodhues qëndrojnë për një kohë deri sa të shpërndahen në shitore. Hyrjet dhe daljet e mallërave regjistrohen në kartotekën që qeverisent nga kartotekisti apo vetë drejtuesi, magazinieri, varrësisht nga madhësia e vëllimit të magazinës.