Jump to content

Magjia (telefilm)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Magjia (tit. origjinal Incantesimo) është një serial televiziv italian ku seria e parë u prodhua në 1998, dhe tregon ndodhitë në klinikën "Life" në Romë. Në të trajtohen historitë personale dhe sentimentale të mjekëve, infermierëve, avokatëve si dhe vet pronarëve që punojnë aty.

Filmi vazhdon të xhirohet akoma. Deri me sot ka arritur "Magja 10" i shfaqur në 2008 nga RAI.

Një ndër aktorët kryesore që ka luajtur në shumë seri do të përmendim Paola Pitagora (në rolin e Giovanna Medici), aksioniste e madhe në klinikën "Life", e shfaqur që në serinë e parë, Delia Boccardo (Tilly Nardi), gruaja e dytë e Ivaano Nardi, burri i parë i Giovanna Medici, edhe kjo në të gjitha seritë, Agnese Nano (Barbara Nardi), bija e Giovanna dhe Ivano, në sezonin e parë dhe të dytë, Paolo Malco (Giuseppe Ansaldi), babai i burrit të Barbara Nardi, Daniela Poggi (Cristina Ansaldi), një grua e poshtër dhe pa skrupuj e Giuseppe Ansaldi, dhe ka marr pjesë në disa episode.

Aktorët dhe rolet

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
 • Agnese Nano ... Barbara Nardi
 • Giovanni Guidelli ... Roberto Ansaldi
 • Vanni Corbellini ... Thomas Berger
 • Paola Pitagora ... Giovanna Medici
 • Delia Boccardo ... Tilly Nardi
 • Daniela Poggi ... Cristina Ansaldi
 • Orso Maria Guerrini ... Ivano Nardi
 • Paolo Malco ... Giuseppe Ansaldi
 • Alfredo Pea ... Paolo Santi
 • Goodwin ... Angela
 • Marco Quaglia ... Massimo Nardi
 • Giada Carlucci ... Gabriella Renzi
 • Arnaldo Ninchi ... Avv. Gorini
 • Caterina Vertova ... Myriam Santi
 • Giuliana Calandra ... Liana Piccoli
 • Alessio Boni ... Marco Oberon
 • Valentina Chico ... Caterina Masi
 • Valentina Vicario ... Vera Medici
 • Hélène Nardini ... Rita Oberon
 • Vanessa Gravina ... Paola Duprè
 • Giorgio Borghetti ... Michele Massa
 • Giuseppe Pambieri ... Diego Olivares
 • Lorenzo Flaherty ... Andrea Bini
 • Barbara Livi ... Martina Morante
 • Giuseppe Pambieri ... Diego Olivares
 • Lorenzo majnoni ... Ludovico Renzi
 • Linda Batista ... Denise Nascimento
 • Marco Quaglia ... Massimo Nardi
 • Alessandra Acciai ... Cora Torrini
 • Walter Nudo ... Antonio Corradi
 • Samuela Sardo ... Giulia Donati
 • Patrizio Pelizzi ... Franco Parrini
 • Ivan Bacchi ... Domenico Santi
 • Rodolfo Baldini ... Cesare Gomez
 • Giorgia Bongianni ... Elena Curti
 • Emanuele Bosi ... Renato Musso (2007)
 • Eleonora Brigliadori ... Viviana
 • Benedetta Buccellato ... Lorena Davì (2007-)
 • Massimo Bulla ... Davide Curti
 • Mimosa Campironi ... Carolina Mauri (2007-)
 • Corinne Clery ... Viola Dessì
 • De Fanti ... Anna Arcangelo (2007-)
 • Eva Deidda ... Gloria Piccoli (2007-)
 • Alessio Di Clemente ... Alberto Curti
 • Paolo Ferrari ... Luciano Mauri (2007-)
 • Ivo Garrani ... Umberti Curti (2007-)
 • Gimignani ... Fabio Colli (2007)
 • Patrizia La Fonte ... Olga
 • Rodolfo Baldini ... Cesare Gomez
 • Alfieri]] ... Dante
 • Sonia Aquino ... Rossella Natoli (2008)