Jump to content

Makina e Bebixhit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Makina e Bebixhit - ky projekt kishte pajisjet për hyrje dhe dalje në të cilat janë përdorë kartelet e perforuara.

Përpos kësaj, Bebixh parashikoi edhe vendin për vendosjen e shënimeve - kujtesën (memorien), si dhe procesorin. Me makinë dhe me kujtesë udhëheqnin kartelet në të cilat ishin të vendosura instruksionet të koduara në mënyrë numerike dhe të ruajtura ashtu që të funksionojnë në momentin kur i nevojiten për punë procesorit.