Jump to content

Makina larëse

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një makinë larëse (makineri larëse, larës rrobash, lavatriçe, ose thjesht larës) është një pajisje shtëpiake që përdoret për të larë rrobat. Termi përdoret kryesisht për makinat që përdorin ujë në krahasim me pastrimin kimik (që përdor lëngje pastrimi alternative dhe kryhet nga biznese të specializuara) ose pastruesit me ultratinguj. Përdoruesi shton detergjentin e rrobave, i cili shitet në formë të lëngshme, pluhur ose fletë të dehidratuar, në ujin e larjes.