Pajisja shtëpiake

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
kuzhinë mund të përdoren pajisje të shumta shtëpiake.

Një pajisje shtëpiake ose një pajisje elektrike[1] është një makinë që ndihmon në funksionet shtëpiake si gatimi, pastrimi dhe ruajtja e ushqimit.

Pajisjet shtëpiake ndahen në 3 lloje: pajisje të vogla, pajisje kryesore (të njohura edhe si mallra të bardha) dhe elektronikë të konsumit (mallra kafe).

Përkufizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Duke pasur parasysh një përdorim të gjerë, aplikacioni i brendshëm i bashkëngjitur pajisjes shtëpiake lidhet me përkufizimin e pajisjes si "një instrument ose pajisje e krijuar për një përdorim ose funksion të caktuar". Më konkretisht, Collins English Dictionary e përkufizon "pajisjen shtëpiake" si: "pajisje ose makineri, zakonisht elektrike, që janë në shtëpinë tuaj dhe të cilat i përdorni për të bërë punë të tilla si pastrimi ose gatimi". Përdorimi i gjerë, i dhënë nga përkufizimi, lejon që pothuajse çdo pajisje e destinuar për përdorim shtëpiak të jetë një pajisje shtëpiake, duke përfshirë pajisjet elektronike të konsumit, si dhe sobat, frigoriferët, tosterët dhe kondicionerët.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "8 innovations that prepared us for contemporary smart homes". Quartz (në anglisht). 2023-05-05. Marrë më 2023-12-20.