Malësia, Maqedonia e Veriut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Përbërja etnike e vendbanimeve në Malësi

Malësia (maqedonisht: Малеcија, romanizuar: Malesija) gjithashtu i njohur si Malësia e Strugës (maqedonisht: Струшка Малесија, romanizuar: Struška Malesija) është një rajon i vogël në Komunën e Strugës së Epërme, në Maqedoninë e Veriut perëndimore, në lumin Golema. Ajo është e banuar nga të krishterë ortodoksë, për dallim nga vendbanimet në jug, të cilat janë muslimane. Burineci dhe Selca kanë qenë pjesë e zhupësDibrës. Mali Karaorman ndodhet në lindje të Ržanovo. Toponimi Malesija është me prejardhje shqiptare nga fjala Malësi që do të thotë zonë ose krahinë malore.[1] Gjatë periudhës ndërmjet viteve 1960-1975, shumë banorë të Malesisë migruan në Strugë.

Përbëhet nga këto fshatra:

References[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Włodzimierz, Pianka (1970). Toponomastikata na Ohridsko-Prespanskiot bazen (në maqedonisht). Institut za makedonski jazik "Krste Misirkov". fq. 59. "Име Малесија е од алб. потекло (Malësi 'планински крај')"