Maltoza

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Maltoza në natyrë apo në botën e gjallë nuk gjendet i lirë sikurse sakaroza, por është i përhapur në formë polisakaridesh në amidon dhe në glikogjen.

Gjatë hidrolizës e formon vetëm glukozën, prandaj është sheqer reduktues.

Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.