Manastiri i Vydubychisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Manastiri i Vydubychisë në Kiev

Manastiri i Vydubychisë (Ukrainisht: Видубицький монастир) është manastir i cili ndodhet në kryeqytetin e Ukrainës. Është themeluar mes vitit 1070 dhe 1077 nga Vsevolod Yaroslavich.