Jump to content

Mangetsu Hōzuki

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Mangetsu Hōzuki (鬼灯満月, Hōzuki Mangetsu), i supozuar si Ardhja e Dytë e Demonit (鬼人の再来, Kijin no Sairai), është personazh fiktiv në anime dhe manga Naruto. Ai ishte ninxha i klanit Hōzuki nga fshati i mjegullës dhe një nga anëtarët e gjeneratës së kaluar të Shtatë Ninxha Shpatarë të Mjegullës.

Të dy Mangetsu dhe vëllai i tij Suigetsu u stërvitën me synimin për t'u bërë anëtarë të Shtatë Ninxha Shpatarë të Mjegullës. Kjo ëndërr veproi si motivim i tyre për të kryer ditë pas dite misionet e tmerrshme. Mangetsu përfundimisht arriti të bëhej anëtar i Shtatë Shpatarëve dhe mësoi të përdorte të gjitha shtatë shpatat. Me vdekjen e tij të parakohshme, Suigetsu me sa duket u demotivua nga ëndrra e tyre.

Personaliteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Siç u tha nga Kisame Hoshigaki, Mangetsu ishte më i përulur dhe më i qetë sesa vëllai i tij më i vogël, Suigetsu.

Aftësitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Si një anëtar i Shtatë Ninxha Shpatarë të brezit më të fortë të Mjegullës, Mangetsu ishte një nga ninxhat më të fuqishme të prodhuara ndonjëherë brenda fshatit të mjegullës. Mangetsu ishte gjithashtu i aftë të përdorte vrasjen e heshtur, siç shihet kur luftonte Divizionin e Tretë të Forcave Aleate Shinobi ndërsa ishte nën efektin e Teknikës së fshehur në mjegull. Në anime, si testament i aftësive të tij, ai ishte anëtari i fundit i Shtatë Shpatarëve që qëndronin kur gjashtë shokët e tij të ringjallur u vulosën, madje pa shpatën e tij.

Si anëtar i klanit Hōzuki, Mangetsu është i aftë në përdorimin e manipulimit të lëshimit të ujit dhe mund të përdorë teknikën sekrete të klanit të tij për ta lëngëzuar trupin e tij sipas dëshirës. Me dijen dhe përdorimin e kësaj teknike, gjithashtu mund të supozohet se ai është i përgatitur mirë në teknikat e tjera sekrete të klanit të tij që qarkullojnë rreth përdorimit të tij; paraqitur nga aftësia e tij për të gjuajtur predha me shpejtësi të lartë nga gishti i tij.

Mangetsu ishte një shpatar shumë i talentuar, pasi u pranua në Shtatë Ninxhat Shpatarë të Mjegullës. Sipas vëllait të tij të vogël, Suigetsu, ai u quajt "Ardhja e Dytë e Demonit" (鬼 人 の 再来, Kijin no Sairai). Aftësia, fuqia dhe çakra e tij ishin të tilla që ai ishte në gjendje të përdorte të gjitha shtatë shpatat të shpatarëve, duke përfshirë edhe tehun famëkeq: Samehada. Njohja e tij për përdorimin e shtatë shpatave të famshme u tregua më tej prej tij duke u besuar t'i mbante të gjitha në një rrotull derisa të luftonte. Megjithatë, Mangetsu nuk ishte në gjendje të zotëronte plotësisht të gjitha shpatat para vdekjes së parakohshme.