Mapillary

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Logo e projektit Mapillary

Mapillary është një shërbim për ndarjen fotografive të gjeoetiketuara i zhvilluar nga Mapillary AB, me bazë në Malmö, Suedi. Krijuesit e platformës kanë vizionin për të përfshirë të gjithë botën (dhe jo vetëm rrugët në qytete) me foto duke përdorur teknika crowsourcing.

Foto nga Mapillary

Liçensat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Imazhet në Mapillary mund të përdoren nën liçensën Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 Leje Ndërkombëtare (CC-BY-SA). Gjurmët GPX mund të përdoren pa kufizim, dhe të dhënat e nxjerra mund të përdoren me kusht që publikohen nën ODbL. Liçenca është ndryshuar më 29 prill 2014 nga CC-BY-NC për CC-BY-SA.

Modeli i biznesit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mapillary ka në plan të gjenerojnë të ardhura duke licensuar të dhënat e gjeneruara nga përdoruesit e platformës kundrejt kompanive.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]