Maqedonët (greqishtfolës)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Maqedonët (Grekët))
Jump to navigation Jump to search
Dielli i Verginës - një simbol i greqishtfolës të prej Maqedonisë greke
Flamuri i greqishtfolës të prej Maqedonisë greke
Kjo faqe mirret me popullin greqishtfolës, për terme të ngjajshme shih Maqedonët (kthjellim)

Maqedonët ose ashtuquajtur "Greko-maqedonët" janë popull greqishtfolës që anojnë në pjesen jugore të Maqedonisë (si dhe në ajonin me të njëjtin emër në Greqi). Gjuha që flasin maqedonasit greqishtfolës është gjuha greke: Μακεδόνες (Makedónes) ose Ελληνομακεδόνες (Ellinomakedónes). Feja dominuese në Maqedoni është feja greko-ortodokse. Popullata e tyre është afërsisht 3.5 milion (2.5 milion banojnë në Maqedonisë).