Maqedonët e sotëm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Maqedonët (etni sllave))
Jump to navigation Jump to search
Veshje tradicionale maqedone nga Smillova (1913)
Kjo faqe mirret me popullin sllav, për terme të ngjajshme shih Maqedonët (kthjellim)

Maqedonët (maqedonisht: Македонци, tr. Makedonci), Maqedonasit ose Sllavo-maqedonët janë një komb sllav jugorBallkan. Flasin gjuhën maqedonase (maqedonisht: македонски јазик, tr. makedonski jazik), e cila i takon grupit të gjuhëve sllave jugore, dhe janë pjesë e Kishës Ortodokse Maqedonase. Rreth dy të tretat e të gjithë maqedonëve jetojnë në Maqedoninë e Veriut, pjesa tjetër përbën komunitete që jetojnë në disa vende të tjera. Popullata e tyre është afërsisht 2 milion.