Marrëveshja e detit Shqipëri–Greqi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Marrëveshja për përcaktimin e kufirit detar Shqipëri–Greqi është një traktat i nënshkuar më 29 prill 2009 midis Shqipërisë dhe Greqisë, në të cilin të dy vendet ranë dakord të caktojnë një kufi detar midis tyre.

Emri i plotë i marrëveshjes është "Për delimitimin e zonave të tyre përkatëse të shelfit kontinental dhe zonave të tjera detare që u përkasin në bazë të së drejtës ndërkombëtare."

Reagimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Termat e politikës ditore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Falja e Detit
  • Marrëveshja e Fshehtë për Detin
  • Pakti detar Berisha-Karamalis
  • Çështja e Detit

Shoqëria civile[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Partia Socialiste[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vendimi i Gjykatës Kushtetuese[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rinegocimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kretë 2017[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Korçe 2018[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]