Jump to content

Maurice de Berkeley

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sir Maurice de Berkeley "The Resolute" (1218 - 4 Prill 1281), Baroni i 5-të (feudal) de Berkeley, ishte një ushtar dhe rebel anglo-Norman, me banim në Kalanë Berkeley në qarkun anglez të Gloucestershire .

Maurice lindi në 1218 nga Thomas de Berkeley dhe gruaja e tij Joan de Somery. Ai u martua me Isabel FitzRoy, vajzën e Richard FitzRoy, Baron i Chilham (një djalë i paligjshëm i mbretit John të Anglisë ) dhe Rose de Douvres, [1] [2] diku përpara 12 korrikut 1247.

Berkeley luftoi në Luftërat Franceze dhe u investua si kalorës para 1242. Ai trashëgoi titullin e Baron de Berkeley në 1243 dhe, më 14 dhjetor 1243, ai kishte gjallë tokat e babait të tij. Ai luftoi në luftën në Uellsin e Veriut dhe në 1264 u bashkua me baronët kundër mbretit Henri III . Berkeley vdiq më 4 prill 1281 dhe u varros në Abacinë e Shën Augustinit në Bristol .

Djali i tij ishte Thomas de Berkeley .

  1. ^ Turner 1929.
  2. ^ Cassidy 2011.