Jump to content

Mbushja e dhëmbit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Restaurimi i dhëmbit, mbushjet e dhëmbit ose thjesht mbushjet janë trajtime që përdoren për të rivendosur funksionin, integritetin dhe morfologjinë e strukturës së dhëmbit që mungon si rezultat i kariesit ose traumave të jashtme, si dhe për zëvendësimin e një strukture të tillë të mbështetur nga implantet e dhëmbëve. Ato janë dy llojesh - të drejtpërdrejta dhe të tërthorta - dhe më tej klasifikohen sipas vendndodhjes dhe madhësisë. Mbushja e kanalit të rrënjës, për shembull, është një teknikë restauruese e përdorur për të mbushur hapësirën ku banon normalisht pulpa dentare.