Medalja e mirënjohjes

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Medalja e Mirënjohjes)
Skeda:Medalja e Mirënjohjes.jpg

"Medalja e Mirënjohjes është një dekoratë e Republikës së Shqipërisë që e jep Presidenti i Shqipërisë. Deri tani me këtë medalje janë dekoruar:

2002[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Pëllumb Qazimi, Gjeneral Major, Shef i Shtabit të Përgjithshëm
 • Perlat Sula, Gjeneral Major, Komandant i Doktrinës dhe Stërvitjes
 • Ruzhdi Gjatoja, Gjeneral Brigade, Këshilltar i Presidentit të Republikës
 • Arian Zaimi, Gjeneral Brigade, Zv/Shef i Shtabit Përgj. Forc Arm.
 • Kudret Çela, Kundërademiral, Kom i Forc. Detare
 • Astrit Jaupi, Gjeneral Brigade, Kom. I Forc. Ajrore
 • Kudusi Lama, Gjeneral Brigade, Kom i Kom Mbësht. Logjistike
 • Luan Hoxha, Gjeneral Brigade, Drejt. i Drejt. Mardh. me Jashtë
 • Kristaq Birbo, Kolonel, As/Këshilltarit Ushtarak të Presid. Republikës
 • Kujtim Jaho, Kolonel Drejtor i Drejtor. Zbulimit
 • Thimio Hudhra, Kolonel, Drejt. i Drejtorisë Planifik.Shtab. Përgjith.
 • Arshi Çela, Kolonel, Këshiltar Juridiki Shefit Sh.P.
 • Adriatik Hoxha, Kolonel, Zv. Drejtor i Drejt Operac. Dhe Stërvitjes
 • Hysen Cekodhima, Kolonel, Shef Shtabi Forc. Tokësore
 • Pëllumb Gjondedaj, Kolonel, Zv/Komand. I Forc. Ajrore
 • Roland Nasto, Kapiten I, Zv/Kom. I Forc. Detare
 • Islam Batalli, Kolonel, Drejt. i Instit.Projektimeve të Mbrojtjes
 • Lulzim Bllaka, Kolonel, Shef Shtab. Në Kom. E Doktrin. Dhe Stërv.
 • Selim Shiroka, Kolonel, Kom. Akad.Mbrojtjes
 • Bashkim Shehi, Kolonel, Kom. i Bazës Mbrojt. Civile
 • Bardhyl Kapxhiu, Kolonel, Kom i Regj. Zbulimit Elektron. F. Ajrore
 • Arben Shalari, Kapiten i I, Shef Operac. Në Shtab. F.Detare
 • Myslym Pasha, Kolonel, Drejt. i Inst. Gjeografik Ushtarak
 • Agim Rada, Kolonel, Drejt. i Ndërmarrj.Prodh. Veshjeve Ushtarake
 • Budjon Arapi, Kolonel, Kom. i Brig. Tankeve, Zall-Herr
 • Bashkim Balla, N/Kolonel, Kom. i Batalionit Special “Komando”
 • Maksim Hamiti, N/Kolonel, Kom. Bat. Ruajtjes Shtab. Përgjith.
 • Petrit Behari, Major, Shef Arm. Kom. Mbësht. Logj
 • Bardhok Gega, Major, Shef Finance, Kom. Logj.
 • Fehmi Karaj, Major, Kom. Bat. Xhenj. F. Tokësore

2003[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Klement Ahmet Aliko, Vlorë, Ushtarak në Forc. Ajrore
 • Jonuz Hamit Trimi, Tiranë, Ushtarak, pilot
 • Shyqyri Col Dashi, Shkodër, Ushtarak. pilot
 • Besnik Xhemali Milori, Fier, Ushtarak, teknik avioni
 • Pjerin Zef Ndreu, Pukë, Oficer policie
 • Arben Mamanm Saliu, Sarandë, Oficer, kriminalist
 • Pashk Ndue Tusha, , Oficer policie
 • Gani Jaçe Malushi, , Oficer Policie
 • Skënder Cuf Bajraktari, Shkodër, Oficer policie, Kryekomisar, Këshilltar i Presidentit të Republikës
 • Besnik Latif Shehu, Kukës, Oficer policie, Kryekomisar, Shef i Zyrës Ndihmëse (Kabineti) e Drejtorit të Përgjithshëm
 • Bajram Ymer Ibraj, , Oficer policie
 • Sakip Myftar Jegeni, , Oficer policie
 • Pirro Simo Lazi, Ersekë, Oficer
 • Avni Islam Jashallari, Pogradec, Oficer policie
 • Vehbi Qerim Bushati, Shkodër, Oficer policie
 • Sadetin Bajram Fishta, Shkodër, Oficer policie
 • Alaudin Balil Haxhiu, Sarandë, Oficer
 • Agron Shaban Çeli, Gjirokastër, Oficer
 • Ali Rexhep Paza, Tepelenë, Polic
 • Kastriot Çelik Elmasllari, Pogradec, Polic
 • Qamil Haxhi Gjidia, Tropojë, Oficer policie
 • Noris Uran Caco, Tiranë, Polic
 • Ardian Bedri Dibra, Tiranë, Polic
 • Musa Hasan Priska, Tiranë, Polic
 • Sulejman Ramazan Harasani, Tiranë, Polic
 • Imer Myftar Sopi, Kukës, Polic
 • Dr. Giovanni Santoro, Itali,
 • Giuseppe Pecoraro, Itali, Specialist në telekomunikacion
 • Walter A. Conrad, SHBA, Specialist i luftës kundër krimit të organizuar
 • John Putney, SHBA, Këshilltar në Ministrinë e R. Publik
 • Tinne Lykke-Christensen, Danimarkë,
 • Diko Zano Zeqo, Mallakastër, Ushtarak
 • Zeqi Agolli, , Diplomat
 • Hekuran Çuçllari(pas vdekjes), Korçë, Polic
 • Xhafer Meto Peçi, Kuç, Vlorë, Ushtarak i Gardës së Republikës
 • Fiqiri Jonuz Dibra, Shkodër, Ushtarak i Gardës së Republikës
 • Reshat Eqber Llloi, Vlorë, Ushtarak i Gardës së Republikës
 • Adem Sali Hasa, Tepelenë, Ushtarak, Garda e Republikëqs
 • Mërkur Asim Mero, Gjirokastër, Agronom
 • Koço Ilia Dhima, Gjirokastër, Specialist për ujitjen
 • Dhimitër Jovan Stefo, Banues, SHBA,
 • Lekë Hoti, Shkodër, Fotograf
 • Walter Cemper, Gjermani, Specialist policie
 • Douglas H. Wise, SHBA,
 • Mark Përshqefa, (pas vdekjes), Mirditë, Mjeshtër i punimit të instrum. muzikore të Veriut
 • Sandro Murru, Itali, Ushtarak

2006[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Jorgo Dhrami, avokat i popullit
 • Arben Cici, ambasador në Kroaci
 • Ermioni Priftit (pas vdekjes), pediatre
 • Chung Hae-moon, ambasador, Kore

2007[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Radio Deutsche Welle (Seksioni shqip)
 • Marcie Berman Ries, ambasadore e SHBA-ve në Shqipëri
 • Jane Christo,
 • Srdjan Kerim,
 • Bodo Hombach, koordinator i Paktit të Stabilitetit për EJL
 • Dr. Baki Berberi, ekspert i ekonomisë
 • Dr. Ali Hysen Molloholli, mjek, shkencëtar
 • Dr. Kiço Rako Ndonit, mjek, shkencëtar
 • Dr. Zisa Thanas Cikuli, mjek
 • Gerald Colledani, gjykatës
 • Sokol Gjoka, diplomat
 • Giovanni De Gennaro,
 • Hans – Peter Annen, ambasador
 • Attilio Massimo Iannucci, ambasador
 • Sándor Szabó, ambasador

2008[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Artur Tomaszewski, ish ambasadori i Polonisë ne Shqipëri