Medi Belortaja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Medi Belortaja ka lindur në Korçë në vitin 1967. Është diplomuar në Akademinë e Arteve të Bukura në Tiranë, në vitin 1991. Që nga viti 1988, ai ka marrë pjesë në më shumë se njëqind ekspozita e vizatimeve në Shqipëri dhe në vende të tjera. Në vitin 1989 fitoi çmimin e parë te "Hosteni" në Tiranë; Në vitin 1992 ka marë Çmim Ari në Tokio në Konkursin Ndërkombëtar të organizuar nga gazeta më e madhe japoneze "Yomiuri Shimbun" etj. Ai mbahet si nje nga piktoret me te medhenj shqiptare.