Mehmet Surdulli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Mehmet Surdulli ka lindur më 25 mars të vitit 1933 në fshatin Desivojcë të Dardanës (ish Kamenicës) në Kosovë. Rrjedh nga një familje me tradita atdhetare e ndjekur me dhunë nga Surdulica në vitin 1878 dhe e vendosur në Desivojcë. Shkollimin fillor e ka kryer në Desivojcë, të mesmin në Gjilan ndërsa fakultetin për gjuhë dhe letërsi shqipe e mbaroi në Beograd. Ishte veprimtarë i shquar për zhvillimin e arsimit shqip në Kosovë. Pos zhvillimit të arsimit, me çka u mor gjatë tërë jetës, ai u mor edhe me poezi. Vdiq në Prishtinë në vitin 2003.

Tituj të veprave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Veprat letrare të Mehmet Surdullit :

  • “Ruaje krenarinë” - Prishtinë 1996
  • “Gëzuar lirinë” - Prishtinë 2003
  • “Tre vëllezërit dhe i dituri” (Poemë për fëmijë) - Prishtinë 2003