Menora

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Menora eshte mbajtes qirinjsh (shandan) me shtatë krahë është një nga simbolet kryesore fetare të judaizmit dhe në shtetin e Izraelit në emblemën e shtetit. Menorah e ka origjinën në Babiloni dhe ndoshta e simbolizon iluminizmin.

Kippa dhe Menora
Menora e Knessetit ne Jerusalem