Jump to content

Mesopotami

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mesopotami

Mesopotami është një fshatkomunën Mesopotamrrethin e DelvinësShqipërisë.

Fshati ndahet në dy lagje: Mesopotami i Sipërm dhe Mesopotami i Poshtëm. Popullsia e fshatit ka përbërje minoritare, por në Mesopotamin e Sipërm ka edhe disa familje shqiptare, të ardhura nga fshati Progonat i Kurveleshit pas Luftës II Botërore. Fshati ka postë, dyqane të shërbimit social si dhe një shkollë nëntëvjeçare dhe një shkollë profesionale. Pranë fshatit ndodhet manastiri i përmendur i Mesopotamit.