Metak

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Metak ishte një grup roku kroat. Ai u themelua në Split, atëherë në Jugosllavi, dhe u shpërbë në 1981. Kënga e tyre, "Da Mi Je Biti Morski Pas" (Sa do të doja të isha një peshkaqen), ishte një mega hit, i mbuluar më vonë nga një grup tjetër i Splitit, Osmi Putnik, dhe gjithashtu u bë një film me të njëjtin emër. Ata publikuan dy albume, U Tetrapaku (Në Tetrapak) dhe Ratatatatija .

Grupi u formua zyrtarisht në fund të vitit 1978 nga basisti Mirko Krstičević . Formacioni i parë ishte Ranko Boban, (këngëtar) Mirko Krstičević, (bas) Matko Jelavić (bateri) dhe Željko Brodarić Jappa (kitarë). Pas largimit të Bobanit, Brodarić mori përsipër vokalin dhe vëllai i tij, Zlatko, gjithashtu iu bashkua grupit si kitarist. Grupi ka nxjerrë 2 albume në studio dhe tre këngë, Metak u shpërbë në 1981.