Metaliku Ulpiani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
, pl. 45, 13

Metaliku Ulpiani apo Metalliki Vilipiani është një monedhë e prodhuar nga minieratDardani nën trajanin në kohën e perandorisë romake. Metaliku Ulpiana është është pjesë një serie të matikeve të shtypura, pjesë e së cilës janë edhe Dardanicët.

Metalliki Vilipiani (fig. METALLI VLPIANI. BMC III, p. 234||, pl. 45, 13) është metalikë në njëren anë të të cilit është i shtypur portreti i Trajanit, ndërsa në anën është e shtypur një figur personi që në dorën e djathtë mbanë një vagë, në dorën e majtë një objekt të paidentifikuar dhe duket se në kokë ka një mbullesë (kapelë, shirit).