Jump to content

Metrologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Metrologjia është shkenca e matjeve.

Pasi që metrologjia është shkencë e zbatueshme në praktikë dallohen disa lëmi të saj si: Metrologjia teorike (shkencore)- është pjesë e metrologjisë e cila merret me organizimin dhe zhvillimin e etalonëve të matjeve dhe mirëmbajtën e tyre; Metrologjia industriale- është pjesë e metrologjisë me të cilën vendoset gjurmueshmëria e rezultateve të matjes dhe Metrologjia ligjore - përfshinë pjesën e metrologjisë e cila rregullohet me ligj dhe aktet tjera nënligjore, më qëllim të vendosjes së saktësisë dhe besueshmërisë në rezultatet e matjes në fushat ku aplikohen mjetet matëse ligjore.[1]

Burimi i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. ^ LIGJI PËR METROLOGJI Në amëzën assembly-kosova.org Arkivuar 29 shtator 2007 tek Wayback Machine