Mihallaq Andrea

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Mihallaq Andrea.jpg

Mihallaq Andrea këngëtarë i cili i është kushtuar muzikës që në moshë të re, kur nisi të krijonte këngët e para, për t’u bërë më pas me zërin e tij të veçantë pjesë e pandarë e serenatave në Korçë. Krijimet e tij vazhdojnë të mbeten ndër më të bukurat e më të njohurat. Mihallaq Andrea është cilësuar si këngëtari i dashurisë dhe si ikona e serenatës korçare. Mihallaq Andrea ka një karrierë të pasur muzikore si kantautor dhe së fundi ka botuar dy romane: Doreshkrimi i pambaruar' dhe 'Margarita'. Tek te dy rrefehet ndikimi i regjimit te ashper komunist. Mihallaq Andrea është dekoruar me titullin “Personalitet i shquar i Qarkut të Korçës” dhe "Mjeshter i Madh" nga presidenti i Republikes Shqiptare.