Jump to content

Mikojan-Gureviç MiG-17

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mikoyan-Gurevich MiG-17
TypeAvion luftarak
Place of originBashkimi Sovjetik
Service history
In servicetetor 1952
Used byForcat Ajrore Sovjetike, etj.
Production history
DesignerMikoyan-Gurevich
Designed1950
ManufacturerMikoyan-Gurevich
No. built10,603
VariantsPZL-Mielec Lim-6 Polonii, Shenyang J-5 Kina

Mikoyan-Gurevich MiG-17 Rusisht (Микоян и Гуревич МиГ-17). (Me emrin e raportuar nga NATO "Fresco") është një avion i krijuar në Bashkimin Sovjetik dhe ka hyrë në shërbim në aviacion që nga viti 1952.

Specifikimet (MiG-17)

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Karakteristikat e përgjithshme

 • Ekuipazhi: Një
 • Gjatësia: 11.26 m ()
 • Hapja e krahëve: 9.63 m ()
 • Lartësia: 3.8 m ()
 • Siperfaqja e krahëve: 22.6 m² ()
 • Pesha pa ngarkesë: 3,919 kg ()
 • Pesha me ngarkesë: 5,350 kg ()
 • Pesha e ngritjes: 6,069 kg ()
 • Motorri i avionit: ×

Performanca

 • Shpejtësia maksimale: 1,145 km/h në 3,000 m
 • Rrezja: 2060 km me depozita të jashtme ()
 • Lartësia maksimale e fluturimit: 16,600 m ()
 • Shpejtësia e ngritjes(në lartësi): 65 m/s ()
 • Ngarkesa e krahëve: 237 kg/m² ()

Armatimi

 • 1x Top 37 mm Nudelman N-37 me 40 goditje
 • 2x Topa 23 mm Nudelman-Rikhter NR-23 me 80 goditje për top
 • deri në 500 kg ngarkesa të jashtme në dy pika të forta, duke përfshirë bomba 100 dhe 250 kg, raketa të padrejtuara ose depozita të jashtme karburanti
 • (disa versione janë paisur me 3 topa Nudelman-Rikhter NR-23 dhe 2 raketa AA-2 Atoll