Jump to content

Milij Balakirev

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Milij Balakirev

Milij Aleksejeviç Balakirev lindi më 2 janar 1837Nizhny Novgorod dhe vdiq më 29 maj 1910, ishte kompozitor rus. Pasi nuk është përmendur në burime biografike, ai nuk është martuar asnjëherë. Më herët, ai ishte liberal dhe ateist për një kohë.