Jump to content

Miradije Ramiqi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Stampa:Infobox personbox

Miradije Ramiqi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Miradije Ramiqi Lindi më 11.9.1953, në Pozheran të Vitisë, ku kreu filloren, kurse normalen në Ferizaj e Gjilan më 1972. 1974-1978 Akademinë e arteve (dega e pikturës), e kreu në klasë të prof. Rexhep Ferri dhe të prof. Muslim Mulliqi në Prishtinë.

Jeton në Prishtinë.

Ekspozitat KOLEKTIVE:[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • 2008 Galer. e Arteve “Flaka e janarut” Gjilan
 • 2007 Galer. Qendra e kultures, nentor Mitrovice
 • 2007 Galer. Nacion.” Cifte Hamam”Ekspoz.Mbarekombetare-Ditet e kultures

shqiptare ne Maqedoni , nentor Shkup-Gostivar

 • 2007 Muzeu i Kosoves- ” Rrugët e lirise ” SHAFK, mars Prishtinë
 • 2007 Galeria e Arteve ” Flaka e janarit ” Gjilan
 • 2006 Galeria e Arteve te Kosovës, Ekspozita ” Çmimi Muslim Mulliqi-2006 ”

Prishtinë

 • 2006 Galeria ” Çifte Amam ”, ( nentor ) me rastin e vendosjes së shtatores se Skënderbeut Shkup
 • 2006 Galeria e Arteve e Kosoves, ” Salloni i nëntorit” Prishtinë
 • 2006 Kolonia e artistëve ” Festina ” Therandë
 • 2006 Muzeu i Kosovës, ”Dita e Prishtinës” ,qershorë Prishtinë
 • 2006 Galeria e Arteve, "Flaka e janarit" Gjilan
 • 2005 Galeri d’Art Patenier, ekspozitë e artistëve shqiptarë, 9 deri 28 dhjetor

Namyr - Belgjikë

 • 2005 Galeria e Arteve e Kosovës "28 nëntori - Festa e Flamurit", SHAFK

Prishtinë

 • 2005 Galeria Nacionale e Republikës së Maqedonisë, Ekspozita internacionale

"Skënderbeu strateg e luftar", Çifte Amam - Shkup

 • 2005 Galeria Arteve e Kosovës, Ekspozita Internacionale "Skënderbeu –

strateg e luftëtar" - Prishtinë

 • 2005 Akademia Europiane e Arteve 35o Sallon “Concours Internationa “ Bruksel
 • 2005 Galeria "QAFA" e Ministrisë së Kulturës "Dita e Prishtinës" SHAFK –

Prishtinë

 • 2005 Ekspozita “Konkurs Internacional në 70-vjetorin e vdekjes

së Aleksandër Mojsiu”, Llugano

 • 2005 Muzeu i Kosovës "8 Mars" Prishtinë
 • 2004 Galeri "ARSENAL", Universiteti Notre Dam de la Paix Namyr - Belgjikë
 • 2004 Akademia Evropiane e Arteve 34o Sallon “Concours International” Bruksel
 • 2004 Shtëpia e Kulturës, "Mitingu i Poezisë" Gjakovë
 • 2004 Galeri "HIBIYA", Ekspozitë Internacionale për Paqe Japoni
 • 2003 Shtëpia për aktivitete rinore "FESTARI" Therandë
 • 2003 Shtëpia e Kulturës e qytetit të Shkodrës Shkodër
 • 2003 Galeri "ARTITUDE", Ekspozitë Internacionale për Paqe Paris
 • 2002 Galeri "CLAE" Luxemburg
 • 2002 Galeria e Arteve të Kosovës, Ekspozita "Dita e Prishtinës" (SHAFK) Prishtinë
 • 2002 Galeria e Arteve të Kosovës, Ekspozita "Portreti" Prishtinë
 • 2002 Teatri Kombëtar, "Kohët e paharruara", Prishtinë
 • 2001 Shtëpia Popullore në Ronneby Suedi
 • 2001 Shtëpia e Kulturës në Hassleholm Suedi
 • 2001 Shtëpia e Popullit në Alvesta, Ekspozitë e Artistëve nga Kosova - Suedi
 • 2001 Galeri- kafe "KOHA", Qendra për Kultivimin e Artit Figurativ (QKAF) "Studio&Plejada", Prishtinë
 • 2001 Galeri Pallati i Rinisë, Ekspozitë e qershorit "Dita e Prishtinës", Prishtinë
 • 2001 Teatri Kombëtar, "Për fëmijët bonjakë dhe invalidët e luftës" (Eksozitë shitëse) Prishtinë
 • 2000 Galeri-kafe "KOHA", Pamor Art "DARDANËT" Prishtinë
 • 2000 Teatri Kombëtarë "8 Mars" Prishtinë
 • 1998 Galeri Pallati i Rinisë "Salloni i nëntorit" (SHAFK) Prishtinë
 • 1992-2005 Ekspozita tradicionale "Flaka e janarit" Gjilan
 • 1998 Galeri "EUROPA"- Ekspozitë mbarëkombëtare Gostivarë - Maqedoni
 • 1997 Galeri "Hani i dy Robertëve" - Salloni i nëntorit" (SHAFK) Prishtine

ÇMIME PËR PIKTURË:[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • 2006 Mirenjohje dhe Medalje të Argjendë në konkursin internacional të ” Sallonin e 36-të të Akademisë Evropiane të Arteve ” në Bruksel 2006 Çmimi blerës i galerisë ”Flaka e janarit” , Gjilan
 • 2005 Medalje të Argjendë kombëtare në konkursin internacional në ” Sallonin e 35-të të Akademisë Evropiane të Arteve" në Bruksel 2004 Mirënjohje dhe Medalje të Argjendë në konkursin internacional të "Sallonin e 34-të të Akademisë Evropiane të Arteve" në Bruksel Është anëtare e rregullt e:

Shoqatës së Artistëve Figurativë dhe Aplikativë të Kosovës Akademisë Evropiane të Arteve në Bruksel dhe eLidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës (anëtare e Kryesisë) Përveç veprimtarisë në krijimtarinë e kulturës figurative, qysh në moshë të re është marrë edhe me aktivitete dhe krijime të fushave të tjera. Që nga vitet ‘70 është prezente me shkrime poetike, tregime, ese etj. në periodikun tonë: në Fjala, Zëri i rinisë, Jeta e re, Sfinga, Lemba e Ulqinit etj., si dhe në të përditshmen prestigjioze, gazetën Rilindja. Po ashtu është e përfshirë edhe në antologji të shumta në gjuhën shqipe dhe në gjuhë të huaja.

 • 2007 Antologji e perkthyer ne gjuhen rumune Shpirt i përflakur, Bukuresht
 • 2000 Boton vëllimin e tretë poetik Pëshpërim mbretërie, "Rozafa”,Prishtinë
 • 1990 Boton vëllimin e dytë me poezi Shi në pasqyrë, “Rilindja”, Prishtinë
 • 1981 Boton vëllimin e parë poetik Drithërimë ngjyrash, “Rilindja”, Prishtinë

Çmimet për poezi:

 • 2007 Çmimi i tretë në ”Flakadan i Karadakut” LSHK në Viti
 • 2006 Çmimi i tretë në ”Sofra Poetike” Ymer Elshani në Drenicë
 • 2004 Çmimi i dytë në ” Flakadan i Karadakut ” LSHK, Viti
 • 2001 Çmimi i tretë në "Ditët e Nënës Terezë" të SHSHK, Prishtinë
 • 2000 Çmimi i parë në "Takimet e poeteshave" i SHSHK-së në Vushtrri
 • 2000 Çmimi i parë i "Flakës së janarit” – “Flaka e Lirisë" në Gjilan

Vushtrri:

 • 1986 Çmimi i parë në "Takimet e poeteshave" i SHSHK-së në Vushtrri

Në dorëshkrim ka disa vëllime me krijime, që presin botimin.