Jump to content

Misto Cici

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Misto Cici lindi më 10 tetor 1902 dhe u rrit në qytetin e Pogradecit. Bashkë me të vëllanë i kushtohen fotografisë. Një rol të madhë luajtën dhe udhëtimet e tij në Greqi e Itali. Më pas në 1925 caktohet nga Drejtoria e Shtypit dhe Propagandës Turistike të bëjë një seri fotosh artisitike të Pogradecit. Ky angazhim do ta evidentojë atë si fotografin e parë të fotografisë artistike.